Megvalósult az egykori laktanya rehabilitációja Fertődön2020-11-29


FERTŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
MEGVALÓSULT AZ EGYKORI LAKTANYA REHABILITÁCIÓJA FERTŐDÖN


Fertőd Város Önkormányzata 225 millió Ft, 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.1-15-GM1-2016-00002 azonosítószámú, „Az egykori laktanya területének funkcióváltó megújítása Fertődön” című projekt megvalósítására. A pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. A projekt 2017.09.01. és 2020.11.29. között valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt átfogó célja arra irányult, hogy a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezetet alakítsunk ki Fertődön az egykori laktanya területének funkcióváltó megújítása által.
A fejlesztés eredményeként az egykori laktanya barnamezős területein a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltését lehetővé tévő rekreációs terek és új zöldfelületek jöttek létre.

Az egykori szovjet laktanya területén található víztorony átalakításával és felújításával a gyerekek számára ügyességi feladatokkal teli játszóház és „élménytorony” jött létre, a víztorony melletti egykori tiszti kaszinóban pedig foglalkoztató termet alakítottunk ki játékos installációkkal, továbbá mászófal és egy szabadulószoba kapott helyet.

A beruházás a víztoronnyal szemközti egykori katonai alakulótér rendezését is magában foglalta. Ott közösségi sportolásra, illetve szabadtéri rendezvények megtartására is alkalmas multifunkciós köztér létesült. Mindemellett a Fertődi Városgazda Kft. számára is kialakítottunk egy korszerű tároló- és telephelyet.


A projektről bővebb információt a http://www.fertod.hu/fertod/projektek.html oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mahder-Gargya Ilona, építésügyi ügyintéző
Tel.: 06-96-537-044
E-mail: epitesugy@fertod.hu

[ « vissza ]
[ oldal tetejére ]

Hírek megtekintése hírolvasóval:

rss